fdgdf

dfgd

Biefstuk met Champignonflan

recepten-biefstukchampigonflan thumbBenodigdheden voor 4 personen:

4 kogelbiefstukken
100 gr. champignons
400 gr. oesterzwammen
75 gr. boter
2 dl. room
6 eieren
1 dl. ingekookte fond (demi-glace)
zout en (versgemalen) peper

Voor de marinade:
1 sjalot
1 ui
1 kruidnagel
1 wortel
0,5 fles rode wijn
1 takje tijm
1 laurierblad
8 peperbolletjes

Bereiding:

Marinade: Snipper de sjalot, de ui en de wortel. Vermeng ze met de andere ingrediënten van de marinade.
Leg het vlees in de marinade. Dek het geheel af en laat het 48 uur in de koelkast marineren.
Snij de champignons in plakjes en snipper de oesterzwammen.
Bak in 25 gr. boter de oesterzwammen kort aan. Maak ze fijn met de staafmixer. Vermeng ze met de room en de losgeklopte eieren. Kruid dit met wat peper en zout. Verdeel het mengsel over de ingeboterde flanvormpjes.
Laat het in een op 150°C voorverwarmde oven in 30 minuten au bain-marie gaar worden.
Bak in 25 gr. boter de champignonplakjes goudbruin. Houd ze warm.
Dep het vlees zorgvuldig droog en houd de marinade apart. Bak het vlees in de boter 4 tot 5 minuten aan elke kant. Houd het vlees warm tussen twee diepe borden. Deglaceer de bodem van de pan met de gezeefde marinade. Laat deze op hoog vuur tot de helft indampen. Voeg de ingekookte fond toe.
Verdeel de gebakken champignons over verwarmde borden. Keer een champignonflan om boven het bord. Leg het vlees op de champignons en giet de saus erover heen.

Eet smakelijk.
©2024 - Desigend, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services