recepten-beefweelington thumbBenodigdheden voor 4 personen:
(Bereidingstijd ongeveer 25 min in de oven op 190 graden)

4 ons tartaar,
peper en zout,
steakkruiden,
4 plakjes bladerdeeg
klontje kruidenboter


Bereiding:

Pak een plakje bladerdeeg, leg daarop 1 ons tartaar in het midden, punten naar elkaar toe vouwen en in het midden en klein stukje kruidenboter
Leg ze allemaal op een braadslee met vetvrij papier of ingevet en dan in de oven .
Bakken tot het bladerdeeg bruin (gaar) is.

Eet smakelijk.

Met dank aan Mevrouw van Os uit Montfoort

recepten-rosbiefmetkruidenkorst thumbBenodigdheden voor 4 personen:

750 gr. rosbief
4 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepel gehakte selderij
1 theelepel tijm
2 teentjes knoflook
2 sneetjes witbrood
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepel mosterd
35 gr. boter
zout en peper

Bereiding:

Vlees met peper bestrooien.
Oven voorverwarmen op 200° C.
Knoflook uitpersen boven de olie. De mosterd, gehakte peterselie, selderij, tijm, peper en zout erdoor roeren. Brood in kleine dobbelsteentjes snijden en door het mengsel scheppen.
De rosbief in een braadpan met hete boter rondom aanbraden.
Het vlees uit de pan nemen, in een braadslee leggen en vijftien minuten in de oven braden.
Braadslee uit de oven nemen, de oven op 175 ° C zetten. Het brood/kruidenmengsel over de bovenzijde van het vlees verdelen en het vlees nu ongeveer een kwartier in de oven laten staan.
Het vlees uit de oven halen en voorzichtig in een stuk aluminiumfolie vouwen. Zorg ervoor dat de korst niet beschadigt. De rosbief, die u mooi rosé hebt gebraden, ca. 10 minuten laten rusten (dit is nagaren).
Het vlees uit de folie halen en dun snijden.

Eet smakelijk.

recepten-gehaktbrood thumbLekker voor op brood.

Benodigdheden:

700 gram Bommelbeef gehakt
2 eieren
100 gr crème fraiche
kruiden naar smaak.

Bereidingswijze:

Kneed dit door elkaar en doe het in een langwerpige vorm.
Smeer de bovenkant in met ketjap manis.
Zet dit 75 minuten in een voorverwarmde oven op 125°C.

Laat daarna afkoelen en snij in dunne plakjes als broodbeleg.

Eet smakelijk!

recepten-biefstukchampigonflan thumbBenodigdheden voor 4 personen:

4 kogelbiefstukken
100 gr. champignons
400 gr. oesterzwammen
75 gr. boter
2 dl. room
6 eieren
1 dl. ingekookte fond (demi-glace)
zout en (versgemalen) peper

Voor de marinade:
1 sjalot
1 ui
1 kruidnagel
1 wortel
0,5 fles rode wijn
1 takje tijm
1 laurierblad
8 peperbolletjes

Bereiding:

Marinade: Snipper de sjalot, de ui en de wortel. Vermeng ze met de andere ingrediënten van de marinade.
Leg het vlees in de marinade. Dek het geheel af en laat het 48 uur in de koelkast marineren.
Snij de champignons in plakjes en snipper de oesterzwammen.
Bak in 25 gr. boter de oesterzwammen kort aan. Maak ze fijn met de staafmixer. Vermeng ze met de room en de losgeklopte eieren. Kruid dit met wat peper en zout. Verdeel het mengsel over de ingeboterde flanvormpjes.
Laat het in een op 150°C voorverwarmde oven in 30 minuten au bain-marie gaar worden.
Bak in 25 gr. boter de champignonplakjes goudbruin. Houd ze warm.
Dep het vlees zorgvuldig droog en houd de marinade apart. Bak het vlees in de boter 4 tot 5 minuten aan elke kant. Houd het vlees warm tussen twee diepe borden. Deglaceer de bodem van de pan met de gezeefde marinade. Laat deze op hoog vuur tot de helft indampen. Voeg de ingekookte fond toe.
Verdeel de gebakken champignons over verwarmde borden. Keer een champignonflan om boven het bord. Leg het vlees op de champignons en giet de saus erover heen.

Eet smakelijk.

recepten-biefstukkwartelei thumbBenodigdheden voor 4 personen:

4 biefstukken
8 kwarteleitjes
2 uien
30 gr. boter
1 eetlepel olie
1 theelepel suiker
1 eetlepel azijn
zout en (versgemalen) peper

Bereiding:

Verwarm een schotel in een lauwwarme oven.
Schil de uien en snij ze in plakken. Fruit de uien tot ze goudkleurig zijn. Strooi de suiker erover en laat enkele minuten karameliseren. Schep de uien in de warme schotel
Bak de biefstukken 2 tot 3 minuten aan elke kant in dezelfde pan. Zout het vlees. Leg het vlees bij de uien op de schotel en houd het warm. Giet de azijn in de pan en laat evenjes opkoken. Giet het sausje over de biefstukken.
Verhit de olie in een andere pan. Zout lichtjes de olie. Bak de kwarteleitjes per 4 ineens; schik een spiegelei op en naast elke biefstuk. Dien het gerecht direct op.

Eet smakelijk.

recepten-Deensehachee thumbBenodigdheden:

1 kg. rundvlees
zout, peper
nootmuskaat
3 uien
150 gr. boter
35 gr. bloem
5 dl. bouillon

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes en vermeng dit met zout, peper en nootmuskaat. Snijd de uien in ringen en bak dit alles mooi bruin, strooi er dan de bloem over, giet er beetje bij beetje de bouillon bij, en roer alles met een houten lepel door elkaar. Laat de hachee 2 uur op een zacht vuur stoven.

Tip: Inplaats van vers rundvlees kunt u ook de restanten van de vorige dag gebruiken en de hoeveelheden aanpassen. Inplaats van bouillon neem je een pakje hacheemix en voeg water bij. Dit gaat een stuk sneller voor als u een keer weinig tijd heeft.

Tip: Geef er hard gekookte eieren, sla en rijst bij.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht
©2020 - Desigend, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services